Hozzávalók:
- 500 g túró
- 400g görög joghurt
- 135 g cukor
- 4 tojás
- 150 ml étolaj
- 150 g egész szemes (nem darált) mák
- citrom reszelt héja
- A túrót a joghurttal összekeverjük, botmixerrel egyneműsítjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat, cukrot, olajat, citromhéjat és habverővel alaposan összedolgozzuk.
- Két részre osztjuk a masszát (lehetőleg kiöntős edénybe), az egyikbe belekeverjük a mákot.
- 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk vagy másfajta formát kivajazunk, a lényeg, hogy jól zárjon, mert a massza elég folyékony és ne ragadjon majd bele sütés közben.
- Először az egyik masszából öntsünk egy kisebb adagot a formába, majd a terülő massza közepébe öntsünk ugyanannyit a másikból. A közepébe megint jöhet az elsőből, aztán a másikból, egészen addig, amíg el nem fogy. Nem kell rázni, keverni, terülés közben kialakulnak a csíkok, ami majd olyan jól fog mutatni a sütiben.
- 160 fokon 50 percig sütjük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása: https://maimoni.cafeblog.hu/2013/11/18/desszert-alacsony-glikemias-indexszel-makos-zebratorta/
- Hagyjuk kihűlni, csak
utána szeletelhető jól.
- Tényleg 26 cm-es tortaforma kell ehhez a mennyiséghez, én most piteformába raktam, hogy ne kelljen sütőpapírozni, de így még lett muffin is a kimaradt masszából :)
- Legközelebb kipróbálom darált mákkal, valamint a "zebra-technikán" azért még csiszolni kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése