2020. január 19., vasárnap

Mákos zebratorta


Hozzávalók:
  • 500 g túró
  • 400g görög joghurt
  • 135 g cukor
  • 4 tojás
  • 150 ml étolaj
  • 150 g egész szemes (nem darált) mák
  • citrom reszelt héja
Elkészítés:
  1. A túrót a joghurttal összekeverjük, botmixerrel egyneműsítjük. 
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, cukrot, olajat, citromhéjat és habverővel alaposan összedolgozzuk. 
  3. Két részre osztjuk a masszát (lehetőleg kiöntős edénybe), az egyikbe belekeverjük a mákot. 
  4. 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk vagy másfajta formát kivajazunk, a lényeg, hogy jól zárjon, mert a massza elég folyékony és ne ragadjon majd bele sütés közben.
  5. Először az egyik masszából öntsünk egy kisebb adagot a formába, majd a terülő massza közepébe öntsünk ugyanannyit a másikból. A közepébe megint jöhet az elsőből, aztán a másikból, egészen addig, amíg el nem fogy. Nem kell rázni, keverni, terülés közben kialakulnak a csíkok, ami majd olyan jól fog mutatni a sütiben.
  6. 160 fokon 50 percig sütjük. 

 

Megjegyzések, tapasztalatok
- Hagyjuk kihűlni, csak utána szeletelhető jól.
- Tényleg 26 cm-es tortaforma kell ehhez a mennyiséghez, én most piteformába raktam, hogy ne kelljen sütőpapírozni, de így még lett muffin is a kimaradt masszából :)
- Legközelebb kipróbálom darált mákkal, valamint a "zebra-technikán" azért még csiszolni kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése