2016. június 26., vasárnap

Paradicsomsaláta



Hozzávalók:
  • 4 paradicsom
  • 3 db újhagyma (vagy 1 kisebb hagyma)
  • petrezselyemzöld  
  • 2-3 ek ételecet
  • 2 kk cukor
  • bors
  • 2.5 dl víz
Elkészítés:
  1. A paradicsomokat kockákra vágjuk.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk (a hagymát felkockázzuk).
  3. A petrezselyemzöldet nagyon apróra vágjuk, egy kiskanálnyit adunk belőle a salátához.
  4. Elkészítjük a saláta levét: az ecetet, cukrot, sót, borsot a vízzel elkeverjük, amíg a cukor és só feloldódik, ekkor ráöntjük a többi hozzávalóra, jól összekeverjük, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése