2015. december 14., hétfő

Házi vaníliás krémtúró


Hozzávalók:
  • 2 tojás sárgája
  • 3 ek (nyírfa)cukor
  • egy csipet só
  • 2 dl tej
  • fél vanília rúd
  • 1 citrom finomra reszelt héja (kezeletlen vagy bio)
  • 250 g krémes állagú túró
Elkészítés:
  1. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és egy csipet sóval.
  2. Közben feltesszük a tejet melegedni a vanília rúd kikapart magjaival és a reszelt citromhéjjal.
  3. A forró vaníliás-citromos tejet folyamatos kevergetés mellett a felhabosított cukros tojássárgájához adjuk, majd az egészet visszatöltjük a tejes edénybe és a tűzre visszatéve, folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük. Ha kész, letakarjuk és hideg helyre tesszük, míg teljesen kihűl. 
  4. A kihűlt vaníliakrémet krémesre turmixoljuk a túróval. 
  5. Kis tálkákba vagy poharakba adagoljuk és pár órára még hűtőbe tesszük. 


Megjegyzések, tapasztalatok:
- A receptet innen vettem. 
- Tekinthető alapreceptnek, amit lehet gazdagítani gyümölcsdarabokkal (friss, befőtt, aszalt gyümölcs), csokireszelékkel, rummal stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése