2015. szeptember 12., szombat

Lecsó (rizses)


Hozzávalók:
  • 1 hagyma
  • 2 paprika
  • 5 paradicsom
  • 125 g rizs
  • kevés étolaj
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • sonka/kolbász/szalonna

Elkészítés:
  1. A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk és egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.
  2. A paprikákat kicsumázzuk, feldaraboljuk és a hagymához adjuk, együtt pirítjuk tovább.
  3. Közben a paradicsomokat meghámozzuk, felkockázzuk és ezt is a serpenyőbe öntjük.
  4. Pár perc alatt "összerottyantjuk", majd hozzáadjuk a rizst és egy bögre vizet, sót, őrölt borsot. Összekavarjuk és lefedve hagyjuk főni.
  5. Néha megkavarva kb 20 perc múlva megkóstoljuk, ha a rizs puha, akkor kis marék petrezselyemlevelet összeaprítunk és hozzákeverjük.
  6. Ha túl húsmentesnek tűnik a fogás, vegyünk elő egy másik serpenyőt és pirítsunk hozzá feltétnek pár karika kolbászt, felkockázott házi vagy feketeerdei sonkát, esetleg füstölt szalonnát.  

Megjegyzések, tapasztalatok:
- A lecsót mindenki máshogy szereti, én így. :) Ahány ház, annyi szokás! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése