2014. szeptember 14., vasárnap

Cukordinnyés kölescsoda


Hozzávalók:
  • 1.5 dl (bio) köles
  • 4 dl víz
  • 1-2 dl tej
  • 2-3 ek (nyírfa)cukor
  • 1 csipet só
  • 1 cukordinnye
Elkészítés:
  1. A megmosott kölest a vízzel és icipici sóval főzni kezdjük egy megfelelő nagyságú edényben.
  2. Amikor nagyjából elfőtt róla a víz, tejet töltünk hozzá és puhára főzzük. Közben adjuk hozzá a nyírfacukrot is. Amikor már puhának érezzük, de a tej még nem főtt el teljesen, bátran elzárhatjuk alatta a tüzet és fedő alatt kis idő alatt a kölesszemek felszívják a tejet.
  3. Eközben készítsük elő a cukordinnyét. Vágjuk félbe, magozzuk ki és karalábévájó segítségével szedjük ki a belsejét. (Ha puha a dinnye húsa, akkor egy evőkanál is megteszi.) A dinnye húsát aprítsuk fel és keverjük a  köleskásához.
  4. A cukordinnye héjába tálalva igen különleges reggeli válik belőle. 
  5. Menta vagy citromfű levéllel díszíthetjük.






Megjegyzések, tapasztalatok
- Mutatós reggeli, de ha nem ragaszkodunk ehhez a tálalási lehetőséghez, akkor bármely más gyümölccsel készíthetjük ízlés szerint.
- A recept forrása: http://vegalife.blog.hu/2014/09/06/cukordinnyes_kolescsoda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése