2014. szeptember 9., kedd

Almás cékla

Hozzávalók:
  • 3 kg cékla
  • 60 dkg alma
  • babérlevél
  • torma
  • fekete bors
  • köménymag
  • felöntőléhez:
    • 2 l víz
    • 0.5 l ecet (10%-os)
    • 20 dkg cukor
    • 15 dkg jódmentes tengeri só
Elkészítés:
  1. A céklát, almát és tormát megtisztítjuk. A céklát és almát szeleteljük, a tormát pedig hosszúkásra hasogatjuk. 
  2. Elkészítjük a felöntőlevet: a megadott hozzávalókat egy nagy edénybe töltjük, addig kevergetjük egy fakanállal, amíg a só és cukor is elolvad.
  3. A céklát almával vegyesen üvegekbe rakjuk, minden üvegbe teszünk tormát és babérlevelet is. Az üvegek tetejére szemes fekete borsot és köménymagot is szórunk, majd az előkészített felöntőlével teletöltjük az üvegeket.
  4. Hibátlan kupakokkal lezárjuk az üvegeket és befőzőautomatában "Kochen - 120 perc"-es programmal kidunsztoljuk.


Megjegyzések, tapasztalatok:
-A megadott mennyiségeket tisztítás után mértem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése