2013. július 25., csütörtök

Variációk sárgabarackra

Nálunk kajszibaracknak hívják és én nagyon szeretem! :)
Az alábbi képek után ezt le sem tagadhatnám.



Annyira igaz, hogy a befőzés nem nagy tudomány, csak hozzá kell fogni és szeretettel csinálni. Így aztán nem is szeretnék részletes recepteket leírni, úgyis mindig a gyümölcshöz és az egyéni ízléshez kell igazítani az arányokat.

Barackbefőtt: 720 ml-es üvegekbe raktam az éretlenebb barackokat, felezve, kimagozva, üvegenként 2 csapott evőkanál cukorral.
Baracklekvár: 1 kg barack (meghámozva, kimagozva) + 20 dkg cukor
Mangós baracklekvár: 80 dkg barackhús + 20 dkg mangó tisztán + 20 dkg cukor
Sárgadinnyés baracklekvár: 65 dkg barackhús + 35 dkg sárgadinnyehús + 20 dkg cukor
Meggyes baracklekvár:  75 dkg barack + 25 dkg meggy + 15 dkg cukor
Ízlés szerint mindegyikbe lehet tenni pektint, ettől kicsit sűrűbb lesz, ha keveset teszünk, zselés, ha sokat. Természetes anyag, nyugodtan lehet használni.

A hagyományos sárgabarackíz klasszikus kedvenc, de amint a fentiekben látszik, elkezdtem kipróbálni merészebb kombinációkat. A nagy kedvencek - azt hiszem holtversenyben - a mangós és a meggyes baracklekvár.



A mangós verzió készítését külön meg is örökítettem! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése