- burgonya
- csirkemell
- füstölt, szeletelt bacon
- zöldspárga
- tejföl
- saláta
- olívaolaj
- rozmaring
- só
- bors
- ecet
- A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ha nem sikerül elég vékonyra, akkor kicsit kiklopfoljuk.
- A zöldspárgát kis olívaolajon megpároljuk.
- A spárgát csirkemellszeletekbe csavarjuk, majd az egészet baconbe göngyöljük és fogvájóval összetűzzük.
- Egy sütőtepsibe kevés olívaolajat csepegtetünk, belehelyezzük az előkészített húsokat és kb félóra alatt megsütjük. Lefedhetjük rövid ideig alufóliával, úgy még gyorsabban puhul, de a sütési idő második felében mindenképpen vegyül le a fóliát, hogy meg tudjon pirulni is.
- Közben héjában megfőzzük a burgonyát. Még melegen meghámozzuk, felkockázzuk.
- A salátát megmossuk, összetépkedjük, kevés olívaolajat, ecetet csepegtetünk rá, jól összekeverjük.
- Ha kész a hús, kihúzzuk a fogvájókat.
- A langyos krumplira ráöntjük a rozmaringos tejfölt és óvatosan elkeverjük.
- Együtt tálaljuk!
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Bár egy étteremélmény inspirálta, saját magam "sütöttem ki" ennek a gyors, könnyen elkészíthető, mégis nagyon mutatós és különleges ételnek a receptjét. Az ötletadó sem volt rossz, de ez az igazi. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése