2013. június 8., szombat

Csirkemellbe bújtatott zöldspárga bacon köntösben, tejfölös rozmaringos burgonyával és salátával


 
Hozzávalók:
  • burgonya
  • csirkemell
  • füstölt, szeletelt bacon  
  • zöldspárga
  • tejföl
  • saláta
  • olívaolaj
  • rozmaring
  • bors
  • ecet
Elkészítés:
  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ha nem sikerül elég vékonyra, akkor kicsit kiklopfoljuk. 
  2. A zöldspárgát kis olívaolajon megpároljuk.
  3. A spárgát csirkemellszeletekbe csavarjuk, majd az egészet baconbe göngyöljük és fogvájóval összetűzzük.
  4. Egy sütőtepsibe kevés olívaolajat csepegtetünk, belehelyezzük az előkészített húsokat és kb félóra alatt megsütjük. Lefedhetjük rövid ideig alufóliával, úgy még gyorsabban puhul, de a sütési idő második felében mindenképpen vegyül le a fóliát, hogy meg tudjon pirulni is.
  5. Közben héjában megfőzzük a burgonyát. Még melegen meghámozzuk, felkockázzuk.
  6. A salátát megmossuk, összetépkedjük, kevés olívaolajat, ecetet csepegtetünk rá, jól összekeverjük.
  7. Ha kész a hús, kihúzzuk a fogvájókat.
  8. A langyos krumplira ráöntjük a rozmaringos tejfölt és óvatosan elkeverjük.
  9. Együtt tálaljuk!

Megjegyzések, tapasztalatok:
- Bár egy étteremélmény inspirálta, saját magam "sütöttem ki" ennek a gyors, könnyen elkészíthető, mégis nagyon mutatós és különleges ételnek a receptjét. Az ötletadó sem volt rossz, de ez az igazi. :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése